1/13

The project plot is in the historical setting of Beyoğlu. After the decision to preserve the neighbouring plot as a garden, the dull facade of the building has been designed as a wall like furniture of multiple functions. In this furniture, windows that open to the sight has been placed to take more light to indoors and their pattern has been used as a guiding element for facade design.

 

Proje arsası Beyoğlu'nun tarihi dokusu içinde yer alır. Binanın yan parselinin iş veren tarafından bahçe olmak üzere korunması kararıyla, sağır uzun cephe iç mekanda bir fonksiyon duvarı olarak kurgulandı. Bu mobilya içinde farklı açılardan manzaraya açılan, içeriye ışık alan pencerelerin kurduğu örüntü dış cepheye yansıtıldı. 

2010

İstanbul

 

Architecture

Mimarlık

 

H. Cenk Dereli

Berke Debensason

Uğur Şeker